dissabte, 28 de febrer del 2015

Adéu a Leonard Nimoy

Dissabte, 28 de febrer de 2015

Mor als 83 anys Leonard Nimoy, l'Spock més famós

Ahir a la tarda l'esposa de Leonard Nimoy, Susan Nimoy, va anunciar al "New York Times" la mort de l'actor nord-americà a casa seva a Los Angeles, als 83 anys. Nimoy ja feia un any que havia anunciat que patia una obstrucció pulmonar crónica i feia una setmana que havia estat hospitalitzat. 

Molts famosos el van recordar a les xarxes socials, especialment aquells que van compartir pantalla amb ell. Cal destacar els tuits de William Shatner, el capità Kirk que va protagonitzar juntament amb Nimoy la sèri original "Star Trek" als anys 60 i de Zachary Quinto, qui rependria el paper d'Spock a les dues pel·lícules de J.J.Abrams.



L'actor deixa rere seu una llarga carrera que ha marcat més d'una generació: des dels seu salt a la fama com a Spock, el Primer Oficial de la nau Enterprise a la sèrie "Star Trek", paper que reviuria en diverses ocasions, les dues últimes de les quals van ser les pel·lícules de J.J.Abrams "Star Trek" (2009) i "Star Trek: Into Darkness" (2013). També va aparèixer en 11 episodis de la sèrie creada pel mateix J.J.Abrams, "Fringe" (2008-2013).

Així doncs, el llegat de Nimoy a la indústria tant televisiva com cinematogràfica (especialment la primera) és innegable, i la llegendària salutació del planeta Vulcà que va posar de moda ja als 60 serà sempre recordat: "Live long and prosper" (Llarga i pròspera vida).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada