dissabte, 14 de febrer del 2015

Zodiac (2007)

Zodiac (2007)


Fitxa tècnica:                                                                

Títol original: Zodiac

Gènere: crim, drama, misteri

Director: David Fincher

Cast: Jake Gillenhaal (Robert Graysmith)
           Mark Ruffalo (Inspector David Toschi)
           Robert Downey Jr. (Paul Avery)
           Anthony Edwards (Inspector William Armstrong)
           Brian Cox (Melvin Belli)
           John Carrol Linch (Arthur Leight Allen)



Sinopsi:

El famós assassí en sèrie del Zodiac, que va actuar a San Francisco entre finals dels 60 i principis dels 70, enviava cartes xifrades a la premsa i la policia. La pel·lícula, ens narra les investigacions d'un caricaturista obsessionat amb el cas i que està disposat a tot per tal d'atrapar-lo.


Opinió:
Recreació perfecta de l'època d'actuació de l'assassí del Zodíac, que no tracta expressament sobre ell, sinó sobre la obsessió casi malaltissa del protagonista cap a ell. La trama no compta amb massa girs inesperats, però la quantitat de dades que ens ofereix (gairebé com si fos la investigació original), cobreix perfectament qualsevol forat que pugui haver-hi. A més, el ritme frenètic d'algunes escenes impedeix que l'espectador tregui els ulls de la pantalla, ni tan sols un instant.

Què és el millor?
És un thriller, però sense escenes excessivament violentes, de manera que hi ha moments en els que no pots pestanyejar per la tensió del moment, però saps que no veuràs res que no vulguis veure

I el pitjor?
Saber des del principi que no el capturaran, ja que avui en dia, encara no s'han pogut desxifrar les cartes que podrien conduir a l'autor dels crims.

Puntuació: 9'5










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada