dissabte, 13 de desembre del 2014

Desayuno con diamantes

Desayuno con diamantes (Breakfast at Tiffany's) (1961)

Fitxa tècnica:

Gènere: Comèdia

Director: Blake Edawards

Cast: Audrey Hepburn (Holly Golightly)
         George Peppard (Paul Varjak)
         Mickey Rooney (Mr. Yunioshi)
         Buddy Ebsen (Doc Golightly)
         Patricia Neal (2-E)

Sinopsi:
La Holly és una jove soltera desitjada per molts homes, però que viu sola amb un gat. Ben aviat coneix en Paul, un jove escriptor de qui s'enamora, encara que entre els dos s'interposen les aspiracions socials d'ella, ja que el seu somni és casar-se amb un home milionari per poder portar una vida plena de plaers materials.

Opinió:
Gran adaptació de la novel·la de Capote, que aconsegueix atrapar-nos des del principi i posar-nos en la vida plena de festes, però també de solitud de la Holly, amb una mescla d'humor i ironia que ens mostra l'actitud materialista dels americans de l'època. 
La música de Henry Mancini, els actors protagonistes i el personatge del senyor Yunioshi, converteixen aquesta pel·lícula en una d'imprescindible, tant per fans del gènere com pels que no creuen en les comèdies romàntiques.

Què és el millor?
L'escena on Hepburn canta "Moon River", que s'ha convertit en un moment clau en la història del cinema.

I el pitjor?
És molt complicat posar alguna cosa en aquest apartat, però com que s'ha de fer, considero que el pitjor és el marit d'edat més aviat avançada de la Holly, en Doc, que intenta fer-la tornar al poble amb ell.

Puntuació: 10



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada