dimecres, 10 de desembre del 2014

Un largo viaje

Un largo viaje (2013)


Fitxa tècnica:                                                                   

Títol original: The Railway Man

Gènere: Drama

Director: Jonathan Teplitzky

Cast: 
Colin Firth (Eric Lomax)
Nicole Kidman (Patti)
Jeremy Irvine (Eric Lomax jove)
Hiroyuki Sanada (Takeshi Nagase)
Tanroh Ishida (Takeshi Nagase jove)
 Stellan Skarsgard (Finlay)

Sinopsi:
L'Eric és un militar anglès retirat que va lluitar a la Segona Guerra Mundial, però també és un gran aficionat als trens. En un dels seus viatges amb tren coneix la Patti, de qui s'enamora ràpidament. El cap de poc es casen i tot sembla que anirà bé, però no és així, perquè l'Eric encara no ha aconseguit superar tot el patiment i les tortures que va viure a Singapur durant la Guerra.

La Patti, decidida a ajudar el seu marit, intentarà descobrir què li va passar realment en aquell camp de concentració japonès amb l'ajuda del seu company de guerra Finlay. L'Eric iniciarà un viatge quan descobreix que l'home que el va torturar segueix viu.

Opinió:
Una història basada en fets reals força emotiva que fa reflexionar sobre temes com el perdó, la compassió, la memòria històrica i el patiment a través del personatge de l'Eric. Tant la versió jove d'aquest, Jeremy Irvine, com la versió adulta, Colin Firth, li donen molta credibilitat i emoció al personatge, encara que a vegades hi ha un excés de melodrama que, irònicament, resta emoció.

Què és el millor?
El personatge de Firth i Irvine, el qual ens mostra la realitat d'aquells que van patir la guerra i no ho van poder superar, a més de la capacitat de perdonar de les persones. 
També cal destacar la part romàntica de la pel·lícula, ja que la història d'amor que viuen els protagonistes és una de les millors coses de la pel·lícula.

I el pitjor?
Tot i que la part romàntica és molt bonica, no convenç massa Nicole Kidman i, a més, hi ha moments on falta emoció.

Puntuació: 9




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada