dimarts, 8 d’agost del 2017

Iron Man 3 (2013)

Iron Man 3 (2013)


Fitxa Tècnica:
 
Títol original: Iron Man 3

Director: Shane Black

Cast: Robert Downey Jr. (Tony Stark/Iron Man)
          Gwyneth Paltrow (Pepper Potts)
          Don Cheadle (Rhodey/War Machine)
          Guy Pierce (Aldrich Killian)
          Jon Favreau (Happy Hogan)
          Ben Kingsley (The Mandarin)
          Rebecca Hall (Maya Hansen)

Sinopsi:

El món de Tony Stark ha canviat radicalment després de Nova York ("Los Vengadores") i, incapaç de dormir, es dedica en cos i ànima a la feina. L'únic que evita que perdi la raó és la seva parella, la Pepper Potts. A més un terrorista anomenat el Mandarí li ha declarat la guerra i amenaça en destruir tot allò que estima...

Opinió:

És, definitivament, la millor de les tres pel·lícules de l'home de ferro. Hi té alguna cosa a veure el canvi de director? No ho sé, però el que sí puc afirmar és que Shane Black ha sigut capaç mantenir l'esperit de Jon Favreau al fer una continuació que, altra vegada, és vàlida tant per fans de Marvel com pels que no ho són.

En aquest cas el tema principal de la pel·lícula és: L'armadura fa l'home? En Tony intentarà descobrir-ho per sí mateix en un mar d'impressionants efectes especials, un guió immillorable i escenes plenes d'humor, acció i drama combinats perfectament.

Els diners no menteixen: el segon èxit de taquilla després de "Los Vengadores", recaptant en un sol cap de setmana, i als EEUU, 175 M de dòlars. 

 Què és el millor?

Si en els casos anteriors la trama era el punt feble, ara he de dir que aquí és, indubtablement, el punt fort. Per primera vegada en una pel·lícula de superherois descobrim una trama que et manté al seient durant tota l'estona per tal de no perdre't cap detall. Has vist el tràiler? Doncs bé, no en facis cas perquè no hi ha res del que Shane Black té preparat. 

I el pitjor:

És complicat trobar algun defecte, però crec que el que falla més és el personatge del Mandarí (els que heu vist la pel·lícula ja sabreu per què), però no ho puc explicar perquè seria un spoiler ...

Puntuació: 9'5

Gwyneth Paltrow i Robert Downey Jr.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada