dimarts, 8 d’agost del 2017

Sherlock Holmes (2009)

Sherlock Holmes (2009)

Fitxa tècnica:
                                                                                                 
Títol original: Sherlock Holmes

Gènere: acció, aventura, crim

Director: Guy Ritchie

Cast: Robert Downey Jr. (Sherlock Holmes)
           Jude Law (John Watson)
           Rachel McAdams (Irene Adler)
           Mark Strong (Lord Blackwood)
           Eddie Marsan (Inspector Lestrade)
           Kelly Reilly (Mary Morstan)


Sinopsi:

El famós detectiu anglès s'enfronta a un perillós criminal que ha assassinat una sèrie de noies fent servir màgia negra. La cosa es complicarà quan, un cop atrapat i executat, d'alguna manera Lord Blackwood retornarà d'entre els morts i començarà a matar més gent, i Holmes i Watson ho hauran d'evitar.

Aquests no seran els únics problemes del detectiu: a més del malvat Blackwood, haurà d'afrontar el compromís de Watson amb la senyoreta Mary Morstan i fer-se la idea que Watson marxarà definitivament de Baker Street. Però aixó no és tot! Una altra persona li portarà problemes: Irene Adler, la Dona, una misteriosa criminal i l'única dona que estima (a la seva manera).


Opinió:

Podem dir que Ritchie ha plasmat a la perfecció la relació entre Holmes i Watson, interpretats pel meravellós duo Downey Jr.- Law, tot i que l'Inspector Lestrade no està molt ben aconseguit (el fan quedar força malament), i sobra una mica la relació entre Holmes i Adler. No dic que McAdams no ho faci bé (de fet la seva interpretació és fantàstica), però un fan dels llibres sap que aquests dos personatges no eren tan "amistosos" entre ells, encara que Holmes sí que sentís alguna cosa per ella. Però què hi farem...el cine és el cine.Tot sigui per atreure públic!

A part d'aquest petit detall, la resta de la pel·lícula és genial, amb una trama del tot inesperada i que fa que t'estiguis tota l'estona preguntan-te quin truc ha fet servir Blacwood per dur a terme els seus plans.


Què és el millor?

La trama, el guió, amb diàlegs boníssims, l'ambientació, la banda sonora de Hans Zimmer...però sobretot la química entre els dos actors principals, Robert Downey Jr. i Jude Law.

També cal fer menció especial a Mark Strong, un actor que aporta molta força a totes les escenes en les que apareix.

I el pitjor?

En general els efectes especials estan bé, però hi ha algunes escenes on es podrien millorar.

Puntuació: 9'5














Robert Downey Jr

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada